Troldtøj og amerikanske lærerstuderende

”Nanna er på vej til skole. Hun har heldigvis ikke så langt og kan gå derhen ad stier. Pludselig føler hun et lille bump på toppen af sit hoved og hører en meget lille stemme sige: ”Ej, det må du altså undsk….”

Således starter den første historie i bogen ”Troldtøj – Eventyrlige fortællinger og øvelser til 0. – 3. klasse”. Materialet er blevet til i et nyt og utraditionelt samarbejde mellem lærer, Anne Ørskov, det erhvervspsykologiske konsulenthus El-Kholy Consult og psykologforlaget Hogrefe. Resultatet blev præsenteret på Østervangskolen onsdag d. 17. januar sammen med eleverne i Anne Ørskovs 3. klasse.

Konsulenthuset har ønsket at udvikle et nyt materiale for elevgruppen i indskolingen der kan understøtte elevernes trivsel, læring og dannelse til fællesskab i en varieret skoledag, gennem spændende historier, fysiske øvelser og anvendt psykologi.

Det kræver energi, kompetence og udholdenhed at kunne producere godt nyt undervisningsmateriale. Derfor er det dejligt at lærer Anne Ørskov og eleverne i indskolingen har kunnet lykkes med sådan et projekt sammen med psykolog Lasse Ljungholm, forfatter og psykolog Hanna El-Kholy, forfatter og spildesigner Nikolaj Egelund Mielche og tegner Johan David Wiklund fra konsulenthuset.

Journalist Annette Bonde fra Lokalavisen Favrskov var med ved præsentationen og skrev bl.a. således om hendes oplevelser med at se eleverne i aktion:

”Bogen Troldtøj er lavet til 0. – 3. klasse. For hver øvelse føres børnene dybere ind i et univers, hvor trolde, nisser, gnomer og ellepiger gennem fortællinger udspiller sociale dilemmaer, følelsesmæssige udfordringer, kulturelle beskrivelser med mere. Det er alt sammen emner, som det er meningen at børnene skal bruge i deres dannelsesrejse og udfordringer, der skal løses og forstås”. Læse hele artiklen her: http://favrskov.lokalavisen.dk/fotogalleri-troldtoej-saetter-fut-i-trivsel-og-dannelse-paa-oestervangskolen-/Lokale-nyheder/20180119/artikler/701239897/1494

Jeg var med i klasserummet ved præsentationen hvor eleverne lyttede til historier, lavede samarbejdsøvelser og ind i mellem varierede formiddagen med små hurtige fysiske aktiviteter kaldet ”brain breaks”. Eleverne var helt opslugt og formåede at finde løsninger på opgaver som også ville være en udfordring for mange af os voksne.
Præsentationen sluttede af med at illustrator Johan David Viklund gik udenfor mellem skolens træer og spraymalede en stor flot udgave af en af bogens hovedpersoner: ”Førne”

Vi har, som de sidste 3 foregående år, haft amerikanske lærerstuderende i praktik i januar måned fra University of Santa Barbara i Californien. I år har vi haft glæde af Tiffany , Esmeralda Martinez, Hallie Silva og Kevin Spracher. Det har været dejligt, spændende og berigende at have dem i huset. Tiden er gået hurtigt og i går aftes, torsdag d. 25. januar, holdte værtsfamilier og lærere afskedsmiddag.

I morges, fredag d. 26. januar, skabte Kevin og musiklærer Lars Ginge høj stemning til morgensang i B-fløjen, da de sammen spillede titelmelodien fra Mission Impossible i en saxofon-duet. Når nye mennesker mødes, kan noget nyt og spændede opstå...

Der skal herfra lyde en tak til værtsfamilier og vores praktikkoordinator, Heidi Gleesborg, for at gøre disse internationale praktikforløb mulige. De beriger os alle, og vi håber på at kunne have fire nye amerikanske studerende på skolen til næste år.

Jeg vil på lederteamets vegne ønske alle elever, medarbejdere og forældre en god weekend

Jens Damkjær, skoleleder

Troldtøj og amerikanske lærerstuderende